Key Account Manager till svenskt, globalt växande IT-företag

TechniaTranscat är ett svenskt IT-bolag som är global kunskapsledare inom Product Lifecycle Management (PLM), och arbetar med flera av världens mest intressanta varumärken. Vi erbjuder verktyg och system som låter våra kunder förverkliga och utveckla sina produkter och idéer, inom allt från planering och design, till utbildning och support. Med nytänkande är vi en del av att skapa framtidens innovationer.

Vi befinner oss i en expansiv fas där vi växer globalt och behöver nu stärka vårt affärsområde Consumer & Retail med en vass KAM. Du kommer att vara drivande i att identifiera våra kunders behov, lyfta våra innovativa lösningar till nästa nivå och skapa affärsnytta för våra kuder. 

För att bli framgångsrik i rollen behöver du trivas i en konsultativ säljroll där relationer är centrala och du föredrar att addera värde snarare än att fokusera på volym. Erfarenhet från retail-branschen och förståelse för affärslogik är viktigt. Du har någon form av erfarenhet av IT försäljning och kan förstå och sätta dig in i kundens affär och behov. Du arbetar förmodligen idag som KAM med komplex lösningsförsäljning, system och/eller tjänster eller som managementkonsult. 

Som person vill vi att du är driven och uthållig och med lätthet skapar och underhåller relationer. Du inger förtroende och ditt kundfokus är tydligt, du strävar alltid efter att hitta den bästa lösningen för kunden. Du är affärsorienterad och van vid att arbeta självständigt i säljprocessen, från identifiering av kunders behov till att skapa affärsmöjligheter och att driva affärsrelationen framåt och komma till avslut. 

Din roll

Som Key Account Manager hos oss arbetar du tillsammans med våra erfarna affärskonsulter inom sortiments/produktutveckling som omvandlar kundens behov till lösningar baserat på vår mjukvara och IT-tjänster till consumer/ retailindustrin. Du kommer att driva dina affärer med personer på ledningsnivå och ditt ansvar är att bygga långvariga affärsrelationer. 

Dina kvalifikationer

  • Vi tror att du har en akademisk utbildning; Civilingenjör, Civilekonom eller motsvarande
  • Minst 3-4 års erfarenhet av komplex lösningsförsäljning tex PLM, CAD eller ERP
  • Erfarenhet från consumer/retailbranschen är ett krav
  • Mycket god kommunikationsförmåga, såväl i skrift som i tal, i svenska och engelska
  • Förståelse och intresse för tekniska lösningar
  • Internationell affärserfarenhet är meriterande

Vårt arbetssätt – vi utvecklas tillsammans

TechniaTranscat har en informell företagskultur som uppmuntrar till att upptäcka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde både internt och externt gentemot kunder och partners. Då vi finns i 14 länder arbetar vi i en utpräglat internationell miljö där vi tar vara på och lyfter våra medarbetares olika idéer och erfarenheter. I din roll som KAM har du ett nära samarbete med avdelningens Business Consultants, affärsutvecklare och affärsområdeschefen.

Vi erbjuder – utveckling inom en internationell organisation

Vi erbjuder en plats i ett vinnande lag i ett ledande företag inom PLM. Vi har en platt organisation där alla medarbetare erbjuds eget ansvar och mycket goda möjligheter till vidareutveckling. Du blir del i en modern arbetsplats med kompetenta arbetskamrater där du erbjuds konkurrenskraftiga villkor och förmåner. Vi erbjuder kompetensutveckling, flextid, friskvårdsbidrag och teamaktiviteter. Vi sitter på kort gångavstånd från Kista Galleria med goda kommunikationer, parkering finns vid behov.

Välkommen med din ansökan!

Skicka ditt CV och ett personligt brev till job@techniatranscat.com. Urval och intervjuer sker löpande. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Business Area Director Mattias Norin via Mattias.Norin@techniatranscat.com.

TechniaTranscat - the #1 knowledge company in PLM. By combining your strengths with our expertise in Product Lifecycle Management (PLM) we will help you to turn your vision into value and become the future winner. Our solutions are used worldwide in industries such as life sciences, automotive, travel, retail, offshore, telecom, fashion and food & beverage. We serve over 4000 customers worldwide, including 43 that are listed on the Fortune 500. TechniaTranscat is a part of Addnode Group, listed at the Nasdaq OMX Nordic List. Find more information about TechniaTranscat.

Mattias Norin

Business Area Director Consumer & Retail

 +46 70 745 27 43

 mattias.norin@techniatranscat.com

 LinkedIn Profile