Lead Java Developer

Vi söker dig som vill arbeta i en utvecklingsnära roll, där du får fortsätta koda men också ta mer ansvar och vägleda andra.  

TechniaTranscat genomsyras av ett prestigelöst arbetsklimat, där vi tillsammans strävar efter att skapa en arbetsplats där alla trivs och känner att de kan bidra och har en plats. På TechniaTranscat finns det möjligheter att förkovra sig och utbyta erfarenheter med kompetenta kollegor. Vi har många talanger och det är alltid något på gång. Hos oss får du stora möjligheter att påverka ditt arbete och utvecklas.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer ingå i ett team som idag består av 7 personer. Du kommer framförallt arbeta från vårt huvudkontor i Kista men även vara på plats hos kund. Alla våra team är självstyrande och använder ett agilt arbetssätt.   

I rollen som Lead Java Developer kommer du att arbeta med utveckling men också vara den som leder teamets utveckling genom att dela med dig av dina erfarenheter och kunskaper. Du tar fram nya ramverk, vilken metodik som ska användas, skapar rutiner och struktur. Du hittar nya lösningar och får med dig ditt team i detta arbete. Du arbetar operativt med systemutveckling och programmering.

Att kartlägga och översätta våra kunders behov till arkitekturlösningar är också en del av rollen. Du samarbetar med kunder, projektledare och affärskonsulter på TechniaTranscat, för att säkerställa att våra levererade lösningar möter både projektens och kundernas förväntningar.

Din profil

Du har

  • relevant universitetsutbildning inom IT eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • minst 7 års erfarenhet av arbete som systemutvecklare/systemarkitekt inom Java i komplexa system
  • gedigen erfarenhet från webbutveckling med tekniker som Java, JavaScript, JSP och Web service
  • du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift
  • erfarenhet av agila arbetssätt.

Det är meriterande om du har kunskap inom HTML5 och CSS3. Vi förväntar oss att du har erfarenhet av systemuppsättning, deploy, nätverk, databaser och infrastruktur. Du vet vad som krävs för att driftsätta en web applikation. Du har din bakgrund i ”backend” tekniken men har också erfarenhet av ”frontend”.

Du som person

Vi söker dig som trivs med att arbeta i team.  Du är initiativtagande och kan leda andra. Du är resultatorienterad, noggrann, inspireras av att lösa problem och har lätt för att inspirera andra. Du ser vad som behöver göras och du driver projekt med stor energi från start till mål.  

Skicka din ansökan och CV märkt ”Technia lead developer” till rekrytering@bleiken.se  Urval och intervjuer sker löpande. Har du frågor är du välkommen att ringa rekryteringskonsult Anna Lönnqvist tel: 070-990 12 36.